Bals News - Întotdeauna primul când vine vorba de ştirile din Balş

Switch to desktop

Lucrările şarpantei Liceului Teoretic din Balş ar putea începe în perioada următoare

 

Promisiunile din ultimele decenii cum că şi Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş va fi acoperit cu şarpantă ar putea, într-un final, să fie duse la bun sfârşit. Conducerea unităţii de învăţământ din Balş susţine că există promisiuni că în decursul zilelor următoare ar putea fi demarate lucrările.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Până când nu va fi rezolvată problema acoperişului nu pot fi reabilitate nici sălile de clasă în care s-a infiltrat apa, cu atât mai mult cu cât prognoza meteo anunţă, în continuare, ploi.

 

„Avem promisiuni că vor începe lucrările, sper ca astăzi (marţi - n. red.) să se apuce de ele, pentru că nu ne putem apuca nici de sălile de clasă de la etajul superior care au fost afectate serios de ploile din ultimul an. Dacă începem să le reabilităm şi plouă iar muncim degeaba, avem nevoie de această şarpantă. Sper să nu existe surprize şi să fie realizat acoperişul pentru întreaga construcţie, cum am stabilit, nu jumătăţi de măsură”, a declarat Mariana Gheorghe, directorul şcolii din Balş.

 

În aceeaşi situaţie în care este Liceul Teoretic din Balş se află şi Colegiul Tehnic, a cărui şarpantă este promisă, de asemenea, de mulţi ani. 

Distribuie

Accesări: 48

Olimpicii din Balş, fascinaţi de excursia la Paris

 

Excursia cu care autorităţile din Balş au premiat olimpicii calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare s-a desfăşurat, săptămâna trecută, în Paris. Elevii s-au arătat de-a dreptul impresionaţi de momentele trăite în „oraşul iubirii”, dar şi de lumea poveştilor de la Disneyland.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

14 elevi însoţiţi de Mariana Gheorghe, directorul şcolii cu cei mai mulţi participanţi la olimpiadele naţionale, şi de Mirela Lucşoreanu, profesorul cu cei mai mulţi elevi participanţi la această etapă a olimpiadelor, au avut parte de o săptămână încărcată, în Franţa. Aceasta a fost o modalitate prin care elevii din Balş au fost încurajaţi să participe la olimpiadele şcolare şi să se pregătească temeinic pentru a obţine premii notabile. Această răsplată se vrea un obicei şi pentru următorii ani.


„Am trăit frapant senzaţia de „altă lume”, Parisul mi-a amintit de Bucureşti, dar odată ce am început să explorez obiectivele turistice am realizat că mă aflam într-o altă dimensiune culturală. Experienţa noastă a depăşit limitele imaginarului, începând cu expediţia din Paris şi culminând cu momentele ce vor avea un loc consacrat în memoria noastră afectivă petrecute la Disneyland. Cu siguranţă am dori ca experienţa noastră să se transforme într-o tradiţie şi în acelaşi timp într-o motivaţie pentru viitorii olimpici ai oraşului. Retrospectiv, am trăit momente de basm cărora fiecare secundă petrecută într-un asemenea cadru cultural le-a sporit dimensiunile, adăugându-le noi nuanţe şi trăiri. Adresăm, pe aceasta cale, mii de mulţumiri celor ce ne-au oferit şansa de a aduce la realitate un vis, poate cel mai mare vis al nostru”, a declarat Georgiana Roşiu, olimpică de clasa a XI-a la Limba Română şi Istorie. 

Distribuie

Accesări: 170

„Facem eforturi pentru a creşte promovabilitatea la bacalaureat”

 

Ultimele sesiuni de bacalaureat au fost, pentru Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” din Balş, dezastruoase, liceul având un total de trei elevi promovaţi. În anul şcolar 2011-2012, nici măcar un elev nu a promovat examenul „maturităţii”, iar anul trecut, trei elevi eu reuşit să obţină note de trecere.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

După ce previziunile de anul trecut ale directorului instituţiei de învăţământ s-au îndeplinit, când a spus că sunt aşteptări ca trei elevi să promoveze, acesta se teme să mai facă alte pronosticuri pentru sesiunea care se apropie cu paşi repezi. Ştefan Mare susţine că pe tot parcursul acestui an şcolar au avut loc ore suplimentare pentru materiile care urmează să fie susţinute la bacalaureat, cadrele didactice nefiind remunerate separat pentru aceste ore, motiv pentru care speră ca şi rezultatele să fie unele mai bune decât în ultimii ani.

 

„Nu vreau să mai dau pronosticuri, cadrele didactice din şcoala noastră au făcut eforturi considerabile pe tot parcursul anului pentru ca rezultatele să fie mai bune decât au fost anii trecuţi. Rezultatele elevilor noştri depind şi de gradul de dificultate al subiectelor, în special la ştiinţele exacte. Sperăm ca în acest an, procentul promovabilităţii să fie unul care să indice o îmbunătăţire a sistemului educaţional din şcoala noastră”, a declarat Ştefan Mare. 

„Nicolae Bălcescu”, casa celor respinşi la celelalte două licee din oraş

Motivul cel mai vehiculat de către reprezentanţii unităţii de învăţământ din Balş este acela că şcoala lor este întotdeauna ultima opţiune pe care elevii o au atunci când trec în clasa a IX-a. Din acest motiv, majoritatea elevilor colegiului „Nicolae Bălcescu” sunt foarte slab pregătiţi. Întrebarea care se pune este cum de, în decursul a patru ani, profesorii nu reuşesc să-i pregătească pentru examenul de bacalaureat, examen pe care majoritatea îl pică.

 

Şcoala a fost construită în anul 1901, iar până în urmă cu câţiva ani, elevii erau ademeniţi să se înscrie aici şi pentru specializări cum ar fi silvicultura, dar şi pentru posibilitatea de a-şi realiza şcoala de şoferi pentru categoriile B, C şi E. De la schimbarea titlului şcolii din liceu agricol în colegiu tehnic, o parte dintre facilităţi au dispărut, facilităţi care au scăzut şi interesul pentru această unitate de învăţământ, la care studiază numeroşi elevi veniţi din comunele limitrofe Balşului, elevi de etnie rromă sau elevi din Balş care au avut rezultate proaste în decursul gimnaziului.

 

Dacă şi rezultatele din acest an vor fi ca şi cele din anii trecuţi, acest lucru va indica necesitatea unei reorganizări serioase atât din punctul de vedere al specializărilor din oferta educaţională, cât şi al imaginii pe care şcoala şi-a creat-o în ultimul deceniu, imagine care nu-i face deloc cinste.

Distribuie

Accesări: 265

Proiectul educaţional „Călător prin Dacia, ţara mea”, la ediţia a II-a

 

În perioada 7-9 iunie, şcoala Gimnazială Bârza şi structura Braneţ, în parteneriat cu asociaţiile Salvaţi Identitatea Satului şi Renaştem Împreună au organizat cea de-a doua etapă a proiectului educaţional „Călător prin Dacia, ţara mea”, proiect care a constat într-o excursie în regiunea Banatului.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

După ce aceleaşi unităţi de învăţământ au luat parte la prima ediţie, care s-a desfăşurat la finele anului şcolar trecut, proiect care a constat într-o excursie în Transilvania, un grup format din 30 de elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai asociaţiilor partenere în proiectul pe care tot ele l-au implementat au vizitat mai multe obiective turistice din Banat. Excursia a fost organizată cu două microbuze şcolare şi a constat într-o drumeţie cu şalupa, pe Dunăre, vizitarea munţilor Semenic, Aninei şi a mai multor obiective turistice din zona Banatului.


„Acest proiect intitulat «Călător prin Dacia, ţara mea» este gândit pentru şase ani, timp în care vor fi organizate excursii în toate regiunile ţării. După ce anul trecut am mers în Transilvania şi după excursia de zilele trecute, din Banat, ambele cu elevii şcolii Gimnaziale Bârza şi structura Braneţ, intenţionăm să continuăm acest proiect cu vizitarea Maramureşului, anul viitor, a Bucovinei, peste doi ani, apoi, a Crişanei şi în ultima ediţie, a Dobrogei. Majoritatea elevilor care au participat la excursia din perioada 7-9 iunie, dar şi unii profesori, nu vizitaseră niciodată aceste locuri. Din fericire, parteneriatul cu cele două unităţi de învăţământ a fost unul constructiv şi cu multe beneficii atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli. Cunoaşterea regiunilor ţării din care facem parte este o lecţie la care ar trebui să ia parte fiecare român”
a declarat Viorel Călugăru, preşedintele asociaţiei Salvaţi Identitatea Satului, asociaţie care a conceput proiectul. 

„Sunt luate  în vedere alte şcoli pentru includerea în proiect” 

Potrivit lui Călugăru, alte şcoli din mediul rural sunt luate în calcul pentru a face parte din proiectul din decursul anilor viitori. Acesta este doar unul din multitudinea de proiecte culturale, educaţionale sau patriotice la care asociaţiile Salvaţi Identitatea Satului şi Renaştem Împreună au luat parte în decursul ultimilor ani, de departe cele mai active asociaţii de acest gen din zona Balş.

 

„Nu excludem posibilitatea de a include în proiectul nostru şi alte şcoli din zona Balş”, a mai spus Călugăru referitor la următoarele ediţii „Călător prin Dacia, ţara mea”.

Distribuie

Accesări: 72

Predarea „cheii succesului”, tradiţie la Liceul „Petre Pandrea”

 

Ultimul clopoţel a sunat, vineri, pentru toate clasele a XII-a din cadrul Liceului Teoretic „Petre Pandrea”, din Balş. Elevii care se pregătesc de examenul „maturităţii” au predat „cheia succesului” către generaţia următoare, o cheie care presupune, dincolo de un obiect banal, o serie de responsabilităţi şi obligaţii.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Liceul cu cele mai bune rezultate din Balş a transformat din predatul cheii succesului un adevărat obicei în decursul ultimilor ani, obicei la care se mai poate adăuga, din acest an, şi răsplătirea elevilor participanţi la olimpiadele naţionale cu „Trofee de excelenţă”. Elevii care au încheiat liceul cu media generală zece au oferit cheia succesului unei colege de clasa a XI-a, de la care aşteaptă aceleaşi rezultate. Andreea Dincovici s-a arătat încântată de faptul că a fost aleasă din întreaga sa generaţie.


La evenimentul la care au luat parte câteva sute de elevi şi profesori din şcoală a mai luat parte şi o actriţă de teatru din Craiova, care le-a vorbit adolescenţilor despre ceea ce se află dincolo de pragul anilor de liceu pe care aceştia urmează să-l treacă. Prezentă la eveniment, Mariana Gheorghe, directorul unităţii de învăţământ, a purtat un discurs despre anii de liceu, despre rezultatele elevilor care încheie acest an şcolar, cu care se mândreşte, dar şi despre aşteptările pe care le are de la următoarele generaţii de elevi din cadrul şcolii pe care o conduce.

 

Aceasta a menţionat că doreşte ca oferirea de trofee de excelenţă elevilor participanţi la olimpiadele naţionale să devină, ca şi predatul cheii succesului, o regulă, în semn de recunoştinţă pentru munca depusă de aceştia. Elevii clasei a XII-a au purtat robe şi toci, iar printre momentele speciale pregătite de copii s-au numărat o interpretare de teatru, o poezie compusă de elevii unei clase şi două melodii interpretate de solista Alina Statie, care a încheiat clasa a XII-a la aceeaşi instituţie de învăţământ şi care aşteaptă examenul de bacalaureat.

Distribuie

Accesări: 173

Creat de Tăbușcă Claudiu

© 2009-2013 BalsNews.com

Top Desktop version