Bals News - Întotdeauna primul când vine vorba de ştirile din Balş

Switch to desktop

Noi specializări pentru anul şcolar 2015-2016 vizate de conducerea Colegiului Tehnic „Nicolae Bălcescu” Balş

 

După rezultatele foarte slabe ale examenului de bacalaureat din ultimii ani, conducerea Colegiului Tehnic „Nicolae Bălcescu” din Balş a ales o serie de şapte specializări dintre care o parte vor fi alese pentru a fi introduse în oferta educaţională începând cu anul şcolar 2015-2016.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Anul şcolar următor va începe cu profilele clasice la această unitate de învăţământ la care, şi de această dată, au promovat doar trei elevi, aşa cum s-a întâmplat la ediţia trecută de bacalaureat. La specializările Contabilitate, Mecanici Auto sau Stilişti s-ar putea adăuga şi alte opţiuni pentru elevii care termină clasa a VII-a şi care ajung la Colegiul „Nicolae Bălcescu”.

 

„Am aprobat prin ARACIP şapte noi specializări din care va trebui să le selectăm pe cele mai bune pentru anul şcolar 2015-2016. Numărul acestor noi specializări care vor fi introduse în oferta educaţională depinde exclusiv de numărul elevilor care se vor înscrie la unitatea noastră şcolară. Consiliul Profesoral şi apoi Consiliul de Administraţie al Şcolii vor stabili care sunt cele mai bune soluţii pentru ca şcoala noastră să aibă o rată mai bună a promovabilităţii şi să le ofere elevilor posibilitatea înscrierii la un profil care să-i folosească, ulterior, la angajare”, a declarat

Distribuie

Accesări: 115

Baza sălii de sport de la Şcoala Mihail Drumeş va fi realizată în această vacanţă

 

Constructorul sălii de sport pentru Şcoala Gimnazială „Mihail Drumeş” şi Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” încă aşteaptă finalizarea comenzii structurii de rezistenţă a clădirii. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Balş, în decursul acestei vacanţe de vară, vor fi montate grinzile şi s-ar putea trece chiar la lucrările de interior.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Nicio generaţie nu s-a bucurat de o sală de sport la cele două instituţii de învăţământ din Balş, iar elevii erau nevoiţi să ţină orele de educaţie fizică în incinta sălilor de clasă atunci când condiţiile meteo nu permiteau desfăşurarea lor pe terenurile din curtea şcolii. Dacă spusele reprezentanţilor Primăriei Balş se vor materializa, anul şcolar 2014-2015 ar putea fi primul an şcolar în care elevii celor două şcoli vor beneficia de condiţiile unei noi săli de sport.

 

„Grinzile au fost comandate, ca şi restul structurii de rezistenţă. Imediat ce acestea vor ajunge, se va trece la montarea lor, care este cea mai importantă etapă din acest proiect. Odată montate, realizarea interioarelor şi trecerea la celelalte etape va fi mai facilă. E posibil ca până la finele vacanţei să realizăm structura construcţiei şi chiar să trecem la interioare”, a declarat Cornel Atanasie, din cadrul Serviciului urbanistic al Primăriei Balş. 

Distribuie

Accesări: 90

Olimpicii din Balş, fascinaţi de excursia la Paris

 

Excursia cu care autorităţile din Balş au premiat olimpicii calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare s-a desfăşurat, săptămâna trecută, în Paris. Elevii s-au arătat de-a dreptul impresionaţi de momentele trăite în „oraşul iubirii”, dar şi de lumea poveştilor de la Disneyland.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

14 elevi însoţiţi de Mariana Gheorghe, directorul şcolii cu cei mai mulţi participanţi la olimpiadele naţionale, şi de Mirela Lucşoreanu, profesorul cu cei mai mulţi elevi participanţi la această etapă a olimpiadelor, au avut parte de o săptămână încărcată, în Franţa. Aceasta a fost o modalitate prin care elevii din Balş au fost încurajaţi să participe la olimpiadele şcolare şi să se pregătească temeinic pentru a obţine premii notabile. Această răsplată se vrea un obicei şi pentru următorii ani.


„Am trăit frapant senzaţia de „altă lume”, Parisul mi-a amintit de Bucureşti, dar odată ce am început să explorez obiectivele turistice am realizat că mă aflam într-o altă dimensiune culturală. Experienţa noastă a depăşit limitele imaginarului, începând cu expediţia din Paris şi culminând cu momentele ce vor avea un loc consacrat în memoria noastră afectivă petrecute la Disneyland. Cu siguranţă am dori ca experienţa noastră să se transforme într-o tradiţie şi în acelaşi timp într-o motivaţie pentru viitorii olimpici ai oraşului. Retrospectiv, am trăit momente de basm cărora fiecare secundă petrecută într-un asemenea cadru cultural le-a sporit dimensiunile, adăugându-le noi nuanţe şi trăiri. Adresăm, pe aceasta cale, mii de mulţumiri celor ce ne-au oferit şansa de a aduce la realitate un vis, poate cel mai mare vis al nostru”, a declarat Georgiana Roşiu, olimpică de clasa a XI-a la Limba Română şi Istorie. 

Distribuie

Accesări: 237

Lucrările şarpantei Liceului Teoretic din Balş ar putea începe în perioada următoare

 

Promisiunile din ultimele decenii cum că şi Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş va fi acoperit cu şarpantă ar putea, într-un final, să fie duse la bun sfârşit. Conducerea unităţii de învăţământ din Balş susţine că există promisiuni că în decursul zilelor următoare ar putea fi demarate lucrările.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Până când nu va fi rezolvată problema acoperişului nu pot fi reabilitate nici sălile de clasă în care s-a infiltrat apa, cu atât mai mult cu cât prognoza meteo anunţă, în continuare, ploi.

 

„Avem promisiuni că vor începe lucrările, sper ca astăzi (marţi - n. red.) să se apuce de ele, pentru că nu ne putem apuca nici de sălile de clasă de la etajul superior care au fost afectate serios de ploile din ultimul an. Dacă începem să le reabilităm şi plouă iar muncim degeaba, avem nevoie de această şarpantă. Sper să nu existe surprize şi să fie realizat acoperişul pentru întreaga construcţie, cum am stabilit, nu jumătăţi de măsură”, a declarat Mariana Gheorghe, directorul şcolii din Balş.

 

În aceeaşi situaţie în care este Liceul Teoretic din Balş se află şi Colegiul Tehnic, a cărui şarpantă este promisă, de asemenea, de mulţi ani. 

Distribuie

Accesări: 101

Proiectul educaţional „Călător prin Dacia, ţara mea”, la ediţia a II-a

 

În perioada 7-9 iunie, şcoala Gimnazială Bârza şi structura Braneţ, în parteneriat cu asociaţiile Salvaţi Identitatea Satului şi Renaştem Împreună au organizat cea de-a doua etapă a proiectului educaţional „Călător prin Dacia, ţara mea”, proiect care a constat într-o excursie în regiunea Banatului.

de Andrei Lupu
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

După ce aceleaşi unităţi de învăţământ au luat parte la prima ediţie, care s-a desfăşurat la finele anului şcolar trecut, proiect care a constat într-o excursie în Transilvania, un grup format din 30 de elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai asociaţiilor partenere în proiectul pe care tot ele l-au implementat au vizitat mai multe obiective turistice din Banat. Excursia a fost organizată cu două microbuze şcolare şi a constat într-o drumeţie cu şalupa, pe Dunăre, vizitarea munţilor Semenic, Aninei şi a mai multor obiective turistice din zona Banatului.


„Acest proiect intitulat «Călător prin Dacia, ţara mea» este gândit pentru şase ani, timp în care vor fi organizate excursii în toate regiunile ţării. După ce anul trecut am mers în Transilvania şi după excursia de zilele trecute, din Banat, ambele cu elevii şcolii Gimnaziale Bârza şi structura Braneţ, intenţionăm să continuăm acest proiect cu vizitarea Maramureşului, anul viitor, a Bucovinei, peste doi ani, apoi, a Crişanei şi în ultima ediţie, a Dobrogei. Majoritatea elevilor care au participat la excursia din perioada 7-9 iunie, dar şi unii profesori, nu vizitaseră niciodată aceste locuri. Din fericire, parteneriatul cu cele două unităţi de învăţământ a fost unul constructiv şi cu multe beneficii atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli. Cunoaşterea regiunilor ţării din care facem parte este o lecţie la care ar trebui să ia parte fiecare român”
a declarat Viorel Călugăru, preşedintele asociaţiei Salvaţi Identitatea Satului, asociaţie care a conceput proiectul. 

„Sunt luate  în vedere alte şcoli pentru includerea în proiect” 

Potrivit lui Călugăru, alte şcoli din mediul rural sunt luate în calcul pentru a face parte din proiectul din decursul anilor viitori. Acesta este doar unul din multitudinea de proiecte culturale, educaţionale sau patriotice la care asociaţiile Salvaţi Identitatea Satului şi Renaştem Împreună au luat parte în decursul ultimilor ani, de departe cele mai active asociaţii de acest gen din zona Balş.

 

„Nu excludem posibilitatea de a include în proiectul nostru şi alte şcoli din zona Balş”, a mai spus Călugăru referitor la următoarele ediţii „Călător prin Dacia, ţara mea”.

Distribuie

Accesări: 86

Creat de Tăbușcă Claudiu

© 2009-2013 BalsNews.com

Top Desktop version